[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_image admin_label=»Bilde» src=»https://fiskogdeli.no/wp-content/uploads/2016/04/toppbilde_vear.jpg» show_in_lightbox=»off» url_new_window=»off» use_overlay=»off» animation=»left» sticky=»off» align=»left» force_fullwidth=»off» always_center_on_mobile=»on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» alt=»Blåskjellsymfoni hai» title_text=»Blåskjellsymfoni»] [/et_pb_image][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]
På slutten av besøket hadde vi forberedt en overraskelse til elevene. De fikk smake på hai!
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]
Torsdag 7 april var vi på Vear skole for å inspirere elevene til å lage spennende retter basert på gode råvarer. Barna tilberedte diverse sjømat, alt fra blåskjell til hai! Elevene fikk se at det verken er vanskelig eller tidkrevende å lage fisk til middag. Ingen av rettene vi lagde tok mer enn 15 minutter.
Skolekjøkken landet rundt bruker ofte mye halvfabrikata og råvarer av lavere kvalitet. Dette ønsker vi å gjøre noe med! Vi mener det er viktig å vise barn at fisk og skalldyr både er spennende og godt. Barn er kresne, derfor er det avgjørende at måltidene ser bra ut, i tillegg til å smake bra.
Iht. Helsedirektoratet og Helsenorge anbefales det å spise fisk 2-3 ganger i uken. Da er det viktig at vi voksne legger til rette måltidet på en slik måte at barna ønsker å spise det. En enkel måte å gjøre dette på er å involvere barna i valg av ingredienser og tilberedning.
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]
Så hva synes elevene selv?
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]
Moro å prøve noe nytt!
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]
Hvordan har det vært å lage mat med Morten i dag?
Det var veldig morsomt å prøve ny mat, så dette var artig.
Hva har dere laget?
Vi har laget fiskesuppe, sei, fiskepinner, også har vi laget blåskjell.
Hva pleier dere å lage når dere har skolekjøkken til vanlig?
Vi pleier å bake mye. Så det blir mye kaker. Vi har også laget supper, for eksempel kyllingsuppe eller ertersuppe.
Har dere laget fisk her før?
Ja, vi har laget fiskesuppe en gang.
Smakte fisken dere lagde nå bedre enn dere hadde trodd?
Ja, mye bedre. Nå er det jo en profesjonell kokk her.
Får dere lyst til å imponere mamma og pappa med det dere har lært her i dag?
Ja! De hadde nok blitt overrasket da!
[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=»Bilde» src=»https://fiskogdeli.no/wp-content/uploads/2016/04/gutta.jpg» show_in_lightbox=»off» url_new_window=»off» use_overlay=»off» animation=»left» sticky=»off» align=»left» force_fullwidth=»off» always_center_on_mobile=»on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» alt=»Elevenes mening» title_text=»Elevenes mening»] [/et_pb_image][et_pb_gallery admin_label=»Galleri» gallery_ids=»871,869,864,865,866,867,868,870″ fullwidth=»off» posts_number=»8″ show_title_and_caption=»off» show_pagination=»on» background_layout=»light» auto=»off» hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» caption_all_caps=»off» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]